Projecte Sòcrates

Al novembre de 1998, Saó va organitzar una estada de professors de Finlàndia amb objecte de prendre contacte amb la realitat de l’educació d’adults a Catalunya. I, malgrat les diferències entre les realitats educatives i socials, es van trobar punts de treball en comú.
Després d’aquest primer contacte la “Työväen Akatemia” de Kauniainen, població propera a Helsinki, ens va proposar a la primavera del 1999 participar en un projecte Sócrates d’Educació de Persones Adultes titulat “Pathways to Democracy” (Camins per a la democràcia). El projecte ja és una realitat, ja que fou aprovat per l’oficina de Brusseles i els treballs ja estan en marxa a cada nació participant.
La coordinació del projecte correspon als mateixos promotors, l’acadèmia Finlandesa, i participen com a partners, a més de Saó, les següents organitzacions i centres de formació d’adults:

· “Tartu Cultural University” d’Estònia
· “Eesti Harrastus Teatrite Liit” d’Estònia
· “Kunta-Alan Opisto” de Finlàndia
· “Arbeit und Leben” de Suècia
· “Arbetarrörelsens Folfhögskola” d’Alemanya

El Projecte s’ha desenvolupat en dues parts, i el treball ha tingut una durada de dos anys. Fins l’agost del 2001 cadascun dels partners ha realitzat seminaris nacionals que s’han presentat i debatut en les diverses trobades internacionals. El projecte de Saó contempla la realització de seminaris sobre diferents aspectes de l’educació de persones adultes i la seva relació amb la participació activa y responsable dels/les ciutadans/es en l’esdevenir col.lectiu. Paral.lelament, també es segueixen algunes experiències concretes que s’estant duent a terme en alguns centres de formació d’adults.
Els resultats de tots els treballs del primer any queden recopilats en una publicació que s’ha editat en tres llèngües: castellà, anglès i alemany, i que posem a la vostra disposició en aquesta pàgina web, dins l’apartat “Socrates I”, llibre “Caminos hacia la democracia”.
La feina del segon any tindrà com a resultat un llibre en suport noves tecnologies, on cada país aportarà nous articles i experiències fruït de les activitats que haurà dut a terme en els seminaris nacionals. Tan aviat com disposem d’aquest nou material el trobareu a la nostra pàgina web, de manera que aquest sigui un primer pas per trobar nous Camins cap a la democràciadins les nostres pràctiques diàries.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s