2008 – 2009

Escola d’Estiu de l’Educació de persones adultes 2008

Saó desenvolupa la tasca de secretaria i coordinació de l’Escola d’Estiu per portar la secretaria. En aquesta edició han participat 325 persones i s’han fet 21 cursos i 18 tallers i altres activitats. Entre elles algunes destinades als formadors de les persones immigrades.

Institut Paulo Freire

Hem participat en actes realitzats per l’Institut a Sant Antonio (Algarve, Portugal) i en la trobada del programa d’alfabetització Yo si puedo que es va realitzar a Girona. Col·laborem en les seves activats d’investigació i d’acció social.

Activitats a Llinars del Vallés

Continuarem desenvolupant per encàrrec de l’ajuntament de Llinars del Vallès un taller per a dones immigrants amb un nivell baix de coneixement de la llengua i amb necessitats d’adaptació a la societat receptora. També un taller d’habilitats.

Continuem realitzant un projecte per potenciar els hàbits d’estudi amb els nens com a suport a la seva escolarització i al seu desenvolupament. El treball consisteix en la dinamització d’un grup de voluntaris que porten endavant aquesta tasca social.

Estem estudiant la possibilitat de portar endavant cursos de formació per a joves i adults que no tenen el Graduat d’educació secundària.

Escriptura i Participació

El projecte Lletra inicial amb la col·laboració del Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona s’ha centrat aquest curs en la preparació de nous projectes com l’edició d’un llibre de relats i un altre de poesies que inauguraran una col·lecció en llengua catalana

Laboratori Ettore Gelpi

Hem desenvolupat un grup de treball per a preparar el seminari de recerca sobre formació i treball que es realitzarà a València en el més d’octubre.

Formació d’immigrants

Durant el curs 2007-2008 hem desenvolupat el projecte de formació d’immigrants a la població del Masnou.

Aquest projecte consolida una oferta que contribueixen la formació del col·lectiu d’immigrants en els element més bàsics. Això potencia el desenvolupament d’un entorn social més integrat i més cohesionat i permet el desenvolupament de les persones immigrades.

Escola d’Estiu de l’Educació de persones adultes 2009

En l’edició d’enguany han participat 400 persones i s’han fet 20 cursos i 20 tallers a més de 2 conferències amb 140 participants cadascuna i dos debats amb 60 participants. Algunes d’aquestes activitats han estat destinades a la formació d’immigrants.

Institut Paulo Freire

Col·laborem en les seves activats d’investigació i de acció social. participen a la Xarxa Univeritària Yo si puedo.

Activitats a Llinars del Vallés

Fem un taller per a dones immigrants amb un nivell baix de coneixement de la llengua i amb necessitats d’adaptació a la societat receptora. També un taller d’habilitats.

I també, un projecte per potenciar els hàbits d’estudi amb els nens com a suport a la seva escolarització i al seu desenvolupament. El treball consisteix en la dinamització d’un grup de voluntaris que porten endavant aquesta tasca social.

Vam realitzar un seminari d’aprenentatge-servei i d’hàbits d’estudi amb una participació de 60 persones.

Escriptura i Participació

El projecte Lletra Inicial, juntament amb el Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona s’ha centrat aquest curs en la realització i l’edició d’el llibreNoms de dona i un altre de poesies que inauguraran una col·lecció en llengua catalana amb l’Associació ARED estem realitzant un taller d’escriptura. També hem realitzat un punt d’escriptura a la presó de Quatre Camins.

Laboratori Ettore Gelpi

A l’Octubre de 2009 es realitzarà un seminari de recerca sobre Formació i Treball, a València.

Formació d’immigrants

El Projecte de Formació d’Immigrants a la població del Masnou s’ha dut a terme durant el curs escolar 2008-2009 f ins al més de juny de 2009

quest projecte oferta la formació del col·lectiu d’immigrants en els elements més bàsics. Aquest projecte potencia el desenvolupament d’un entorn social més integrat i més cohesionat a més de permetre el desenvolupament de les persones immigrades.

Jornades Ferrer i Guardia

Saó ha col·laborat en l’organització des de l’inici, en col·laboració amb altres entitats de la zona, en les IX jornades sobre el Ferrer i Guàrdia, pedagog i polític, organitzades per l’ajuntament d’Alella.

Activitats amb la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica

Saó és membre de la Federació de Moviments i ha participat activats que els MRP organitzen al llarg del curs. saó també coordina l’Àmbit d’Educació de Persones Adultes de la Federació. Aquest any cal destacar el seminari. sobre l’autonomia de centres en que vam participar diversos membres de Saó.

Campanya Mundial d’Educació

Saó ha participat enguany de la Campanya Mundial d’Educació , organitzada per Educació Sense Fronteres amb el projecte “Abre un libro, Abre el mundo”, aquest any l’àmbit de treball ha estat l’alfabetització de persones joves i adultes i a l’aprenentatge continuat. Vam ajudar a l’elaboració d’uns materials pedagògics a difondre la campanya i vam participar activament a la setmana de l’Acció Mundial per a l’Educació que va tenir lloc del 20 al 26 d’Abril.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s