2006 – 2007

Escola d’Estiu de l’Educació de persones adultes

Saó va impulsar la creació d’una escola d’estiu que aplegués la contribució de les entitats que treballen a l’educació i la formació de les persones adultes. El Departament d’Educació ha donat suport a aquesta iniciativa i durant l’any 2006 s’ha realitzat una edició amb 250 participants. Amb 20 cursos de 20 hores i altres activitats.

Jornades Ferrer i Guardia

A Alella han tingut lloc les V jornades sobre el Ferrer i Guàrdia, pedagog i polític, organitzades per l’ajuntament d’Alella. Saó és entitat que col·labora en l’organització des de l’inici en col·laboració amb altres entitats de la zona.

Institut Paulo Freire

Saó és membre de L’institut Paulo Freire i des d’aquesta organització col·labora amb entitats d’àmbit estatal i internacional per tal d’impulsar una educació que ve marcada per l’orientació freiriana. Com activitats destaquen la participació en l’organització del Encontre Paolo Freire que es va realitzar a València durant el mes de Setembre.

També va realitzar el darrers dos anys el Taller Paulo Freire a Barcelona amb la participació de més de 100 persones a cadascú. La temàtica del primer va ser sobre noves metodologies per a persones nou vingudes.

Àmbit d’Educació de Persones Adultes de la FMRP

Saó és membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. I també es l’entitat que ha iniciat i desenvolupat l’Àmbit d’Educació d’Adults. Des d’aquesta plataforma hem establert relació amb diverses entitats del nostre àmbit, tant per a la preparació de l’Escola d’Estiu de l’educació de persones adultes i la participació en altres activitats com el debat sobre la situació actual i les perspectives de l’educació. Servei d’assessorament i informació. Hem ofert informació tant als professionals, associacions i entitats i a altres persones que ens ho han demanat. Elaboració d’un document com aportació al debat sobre la Llei d’Educació Permanent de Catalunya. Col·laboració amb diverses entitats: CCOO, UGT, USTEC, MESA D’EDUCACIÓ DE PERSONES ADULTES, AEPA, GAMA, Aprenentatge servei, Institut Paulo Freire, etc., en actes diversos com jornades, tallers, sessions de treball, etc. Incrementar la presència de representants d’educació d’adults en els diferents espais de participació del món educatiu com els Consells Escolars Municipals, els projectes territorials, els actes educatius com jornades, congressos, … Reunió amb membres del Consell Escolar de Catalunya per fer aportacions sobre l’educació de persones adultes a Catalunya. Hem actualitzat la WEB de l’àmbit introduïnt un apartat amb documents d’utilitat per l’educació de persones adultes. Hem col·laborat amb Rosa Sensat per tal de cercar professionals que poguessin participar en diferents programes de ràdio. Vam participar a l’acte de presentació de l’acord de les entitats municipalitzes amb el departament d’Educació i Universitats en matèria d’educació de persones adultes i hem col·laborat amb els equips pedagògics de diverses escoles d’adults municipals com ara les de Montgat, El Masnou i Canet de Mar.

Taller d’habilitats socials per a la inclusió de la dona immigrant

Per encàrrec de l’ajuntament de Llinars del Vallès vam dur a terme un taller per a dones immigrants amb un nivell baix de coneixement de la llengua i amb necessitats d’adaptació a la societat receptora. El taller treballa la relació d’aquest col·lectiu de dones amb un entorn més ampli que el seu àmbit familiar i cultural.

Lletra Inicial

Durant els darrers anys hem desenvolupat el projecte Lletra inicial amb la col·laboració del Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona. Treballem en la producció de textos com a eina de comunicació i de reforçament de la identitat de persones amb mancances d’estudis bàsics.

Alguns textos són publicats a la col·lecció Escriptura i participació que Dialogos·red està editant com ara el “ Miniaturas ” de Manuel Lozano y el dossier “ Los callejones de Gracia. Granada ” de Encarnación Garcia Casals

També hem iniciat aquest mes de novembre uns encontres que anomenem Punt d’Escriptura on apleguem persones de diversos barris de Barcelona i altres poblacions properes.

Escola d’Estiu de l’Educació de persones adultes 2007

  

Saó ha estat l’entitat designada pel Grup Organitzador de l’Escola d’Estiu per portar la secretaria. En aquesta edició han participat 250 persones i s’han fet 450 inscripcions als 20 cursos i altres activitats.

Institut Paulo Freire

Hem participat en actes realitzats per l’Institut a Xàtiva i Sevilla. Col·laborem en les seves activats d’investigació i d’acció social.

Activitats a Llinars del Vallés

Continuarem desenvolupant per encàrrec de l’ajuntament de Llinars del Vallès un taller per a dones immigrants amb un nivell baix de coneixement de la llengua i amb necessitats d’adaptació a la societat receptora i també un taller d’habilitats.

Hem iniciat un projecte per potenciar els hàbits d’estudi amb els nens com a suport a la seva escolarització i al seu desenvolupament.

Escriptura i Participació

Hem continuat desenvolupant el projecte Lletra inicial amb la col·laboració del Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona. Durant el present any hem publicat el llibre Nombres de mujer de Angeles Bosch i hem fet diversos actes de presentació i de difusió de l’activitat

També l’activitat Punt d’Escriptura l’hem realitzat a Barcelona i al Masnou i hem editat el textos a la Web: http://paraulessao.blogspot.com/

Laboratori Ettore Gelpi

Es participa en la preparació i la realització del seminari de recerca sobre formació i treball realitzat a València en el més d’octubre de 2007.

Formació d’immigrants i Pla de Nova ciutadania al Masnou

Durant el curs 2006-2007 hem desenvolupat el projecte de formació d’immigrants a la població del Masnou i el del Pla de Nova Ciutadania.

Ambdós projectes contribueixen a dotar d’eines als immigrants i a la ciutadania per aconseguir un entorn social més integrat i més cohesionat a la vegada que potencien les capacitats de tots el ciutadans i ciutadanes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s